210 96 52 236
logo

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠEΊΑ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

οι Υπηρεσίες μας​

ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Ατομική Ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να εστιάσουν στον εαυτό τους. Είναι μία μορφή θεραπευτικής παρέμβασης που αποτελείται από τακτικές συνεδρίες από έναν επαγγελματία, για ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το αίτημα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Στο Self Discovery ακολουθούμε μια συνθετική κατεύθυνση, συνδυάζοντας εργαλεία από διάφορες προσεγγίσεις: Gestalt, Mindfulness, Θεωρία δεσμού, Εστιασμένη στο Τραύμα θεραπεία, Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία, Θεραπεία σχημάτων, Κλινική Ύπνωση. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μας επιτρέπεται να εφαρμάζουμε παρεμβάσεις συνολικά, σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπινου ψυχισμού, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση στην νευροβιολογία και τη βιολογία του ανθρώπινου συστήματος. Η προσέγγιση της οποίας τη φιλοσοφία ασπαζόμαστε πλήρως, είναι η Βιοθυμική Υπνοθεραπεία. Επικεντρωνόμαστε στη θεραπευτική σχέση, καθώς η ίδια θα λειτουργήσει ως πρότυπο υγιούς και ενήλικης σχέσης και στεκόμαστε υποστηρικτικά, στη μοναδική πορεία ενδυνάμωσης του κάθε ανθρώπου και γνωριμία ολόκληρου του εαυτού του.

“Σ’ εκείνο το δικό σου ιδιαίτερο μέρος, βαθιά μέσα στον εαυτό σου, που μόνο εσύ μπορείς να πας”.

ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ

Η Γονεϊκότητα σήμερα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Στην προσπάθεια τους, οι γονείς, να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις των παιδιών τους αλλά και της καθημερινότητάς τους, συχνά παραβλέπουν αυτά που τα παιδιά έχουν πραγματικά ανάγκη: τη σύνδεση και την επαφή. Το να κατανοήσουμε αυτές τις ανάγκες και με ποιόν τρόπο επικοινωνούνται μέσω των συμπεριφορών του παιδιού, είναι η στάση με την οποία θέλουμε να προσεγγίσουμε τη γονεΪκότητα προκειμένου να καλλιεργήσουμε έναν ασφαλή δεσμό. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε συνειδητά, αντί να αντιδράμε αυτόματα, οικοδομώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα πλαίσιο οικειότητας και ασφάλειας, στο οποίο με την ενσυναισθητική μας στάση και την άνευ όρων αποδοχή του παιδιού, ενθαρρύνουμε την ανθεκτικότητα, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούμε δεξιότητες αυτορρύθμισης και διαχείρισης. Βασική προϋπόθεση για να καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς στην εφαρμογή Ενσυνείδητης Γονεϊκότητας είναι η βαθιά κατανόηση του εαυτού μας , των δικών μας προτύπων προσκόλλησης και των καταστάσεων που μας πυροδοτουν.
Στο Self Discovery εστιάζουμε με τους γονείς στο να αντιληφθούν πολυεπίπεδα πως η γονεϊκότητα αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να ξαναγίνουμε “γονείς” του εαυτού μας: μαθαίνοντας απ’την αρχή να μας ακούμε, να μας αγαπάμε, να μας φροντίζουμε, να μας συμπονούμε. Κι όταν μάθουμε να προσεγγίζουμε μ΄αυτόν τον τρόπο τους εαυτούς μας, μόνο τότε μπορούμε να προσεγγίζουμε έτσι και τα παιδιά μας.

MINDFULNESS

Η Ενσυνειδητότητα ή Μindfulness, αφορά μία ολόκληρη φιλοσοφία που καταλήγει σε στάση ζωής. Ο αρχικός εισηγητής της είναι ο John Kabat Zinn, ο οποίος το 1970 ανέπτυξε το πρόγραμμα Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Έκτοτε και έως σήμερα, η τεχνική του Mindfulness έχει χρησιμοποιηθεί σε πλήθος ερευνητικών μελετών για την αντιμετώπιση του άγχους, του χρόνιου πόνου, της κατάθλιψης και της ποιότητας του ύπνου. Το mindfulness έχει ως στόχο να επανεκπαιδεύσει τον άνθρωπο να επιστρέφει τον νου του στην παρούσα στιγμή. Η πρακτική αυτή έχει να κάνει με την παρατήρηση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των αισθήσεων στο εδώ και τώρα, χωρίς να χρειάζεται να συμπεραίνουμε ή να κρίνουμε εάν αυτά είναι θετικά ή αρνητικά. Πληθώρα ερευνών, έχει δείξει ότι με μόνο λίγων εβδομάδων πρόγραμμα Ενσυνειδητότητας, υπάρχουν μετρήσιμες αλλαγές στην φαιά ουσία του εγκεφάλου σε περιοχές όπου εμπλέκονται πολλές και χρήσιμες καθημερινές διαδικασίες όπως η μάθηση, η μνήμη, η συναισθηματική ρύθμιση κ.α. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνειδητή, χωρίς επίκριση, αποδοχή της εμπειρίας που βιώνουμε την δεδομένη στιγμή. Σκοπός είναι να ερχόμαστε σε πραγματική επαφή με το σώμα μας, τους ανθρώπους γύρω μας και το περιβάλλον ώστε να βγούμε από τον αυτόματο πιλότο και να ανακτήσουμε τον έλεγχο της προσοχής μας και κατ’ επέκταση της ζωής μας.

ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στις Ομάδες Υπνοθεραπείας εφαρμόζεται σε ομαδικό επίπεδο η Άμεση Βιοθυμική Θεραπεία, μια προσέγγιση που αναπτύχθηκε απ’ τη συνεργασία του Γιάννη Δόβελου με τον Ian White. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δέκα συναντήσεων, κατά το οποίο ακολουθούνται οι ίδιες βασικές αρχές της Βιοθυμικής Θεραπείας με βασική διαφορά πως δεν χρησιμοποιείται κανένα είδος επικοινωνίας με το άτομο. 

Δεν στοχεύει στην άμεση ανακούφιση, έστω και μερική ανακούφιση των συμπτωμάτων στο εδώ και τώρα, αν και μια τέτοια ανακούφιση ενδεχομένως να συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη θεραπεία τοποθετεί τις βάσεις για μακροπρόθεσμα, βαθιά αποτελέσματα, τα οποία πραγματοποιούνται και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο από το ασυνείδητο του ατόμου. Από τη στιγμή που έχουν τοποθετηθεί αυτές οι βάσεις, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση μπορεί να μπλοκάρει αυτή τη βαθιά, ασυνείδητη διαδικασία.

Οι ομάδες αποτελούνται από ορισμένο αριθμό ατόμων και πραγματοποιούνται μόλις αυτός ολοκληρωθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή.

online_sinedries_icon

ONLINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, στο Self Discovery αναβαθμιζόμαστε διαρκώς, διαθέτοντας σύγχρονα μέσα, προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας online. Η online συνεδρία ενδείκνυται σε περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης στο χώρο, σε κατοίκους εκτός Αττικής αλλά και σε ελληνόφωνους κατοίκους του εξωτερικού. Εναλλακτικά, μπορεί να συνδυαστεί με συνεδρίες δια ζώσης, όποτε αυτό συμφωνείται.

logo

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Γραφείο: Βασίλη Τσιτσάνη 57, Γλυφάδα, 166 75
Τηλέφωνο: 210 96 52 236
email: info@selfdiscovery.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο